Rød hytte i norsk landskap med utsikt over skogen og sjøen i solnedgang
Fritid

Riv den gamle – bygg ny på samme tomt

Går du med planer om å pusse opp? Rive gulv, bytte vinduer, legge nytt tak, pusse opp bad utvide, eller rive og bygge nytt?

Det er ikke alltid like enkelt å flette nytt med gammelt. Det er tidkrevende og kan bli en slitsom prosess når det legges opp til mye egeninnsats. Men vi i Areal Entreprenør tar gjerne prosjektet sammen med deg.

I en vurdering av hva som er mest lønnsomt – rive, renovere eller bygge nytt, kan vi estimere budsjett, og komme med våre innspill. Er det ønskelig med en rehabilitering gir vi tilbud på oppdraget sammen med en fremdriftsplan.

Hvis du konkluderer med å rive og bygge nytt på samme tomt, får du et tilnærmet vedlikeholdsfritt og moderne bygg i mange år fremover. Du kan få mer plass, og bedre komfort etter dagens tekniske standard. Det nye bygget tilpasses reguleringsbestemmelsene, og prosjektleder sørger for en hyggelig fremdrift i henhold til fremdriftsplanen.

Gammelt treverk under vinduene

 

Hvordan går vi frem, tenker du?

Niva 1: Hvilke muligheter finnes?

Etter gjennomført befaring undersøker vi muligheter og begrensninger som ligger i kommunens reguleringsbestemmelser. Disse kan ha blitt endret de siste årene. Neste steg er behov og budsjett.

Niva 2: Tilpasning av nytt bygg

Når løsning av behov og budsjett er avklart, starter prosessen med å tilpasse bygget slik du ønsker. Sammen skaper vi optimale løsninger tilpasset kommunens reguleringsbestemmelser, innenfor gitte rammer.

Utsikt fra hyttekjøkkenet med store vindusflater

Nivå 3: Papirarbeid og søknadsprosesser

Nå er tiden inne å skrive kontrakt. Kontrakten beskriver tydelig leveranse­innhold, kundens egeninnsats, fremdriftsplan og økonomi. Den økonomiske planen gir deg full oversikt over alle kostnader i forbindelse med byggeprosjektet. Vi ferdigstiller tegninger, sender ut nabovarsling og utformer rive- og byggesøknader til kommunen.

Nivå 4: Produksjon og planlegging

Når alle søknader er godkjent, inviterer vi til oppstartsmøte. I dette møtet avtales konkrete detaljer. Sammen med underleverandører planlegges de viktige milepælene i byggeprosjektet.

Utsikt fra soverommet i store vinduer

Nivå 5: Byggeperioden starter

Da er tiden kommet for å starte arbeidene på tomta, rive, rydde, samt klargjøre for grunnarbeidene før selve oppbyggingen starter. Vi koordinere hele prosessen for deg.

Nivå 6: Overlevering og innflytting

Når bygget er ferdig og skal tas i bruk, innhenter vi ferdigdokumenter og andre nødvendige attester. Bygget gjennomgås sammen med deg før overlevering, slik at levering står til forventningene. Vi avtaler ettårskontroll for å se at alt fungerer som det skal.

Ønsker du å komme i kontakt med oss?

Send oss en uforpliktende melding her, eller ta kontakt med vår daglig leder på telefon: 90025599 eller mail sten@arealentreprenor.no

Har du en drøm om en hytte? Areal bistår med å gjøre din fritidsbolig-drøm til virkelighet. Les mer her!

Flere nyheter
Nye leietakere

En vegg er ikke en vegg – maling er ikke maling

Velger man feil maling, kan man risikere at treverket råtner på innsiden.